Kloosterwiekers

Voor de media

Voor de media

 

januari 2018 

 

Betreft :      Ter Apel in de ban van het Carnaval…

 

 Beste perslui,

 Op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari a.s. barst het carnaval op ’t Klooster en de Wieke in volle hevigheid los. Dan staan namelijk de buutavonden, in residentie Het Boschhuis in Ter Apel, op het programma. De buutavonden zullen zoals de traditie het betaamt weer bestaan uit fantastische buutreedners die op humoristische wijze de gebeurtenissen op 't Klooster en de Wieke van het afgelopen jaar op de hak nemen. Daarnaast zal door middel van diverse optredens ongetwijfeld de zaal weer volledig op zijn kop gezet worden! Kortom een avond om niet te missen!

De komende weken staat het carnavalsgekke dorp bol van de activiteiten. Zo zullen op donderdag 8 februari alle ouderen vanaf 80 jaar en zieken worden bezocht door leden van de Kloosterwiekers of haar riddergarde en worden verrast met een fruitbakje vol lekkernijen. Vrijdag 9 februari vieren de Kloosterwiekers alvast carnaval met de leerlingen en leerkrachten op de basisscholen in Ter Apel. Op SWBS Pork, de Vlinder, de Bonifatiusschool en de Hoeksteen zullen Prins, Vorst en Raad van elf voorop gaan in de polonaise. In de avond worden alle praalwagens van de carnavalsoptocht voor het laatst tijdens de bouwperiode bezocht en zullen ze hun startnummer officieel krijgen uitgereikt. Een laatste inspectie op gebied van de veiligheidseisen maakt tevens onderdeel uit van dit bezoek.

 

53e Optocht op ’t Klooster & De Wieke

Op zaterdag 10 februari zal om 14:00 uur voor de 53e keer de grootse optocht door het centrum van Ter Apel van start gaan. De start zal op de Havenstraat worden gegeven door Prins Marc de 1e samen met Burgemeester Leendert Klaassen, in het bijzijn van het volledige college. Met 60 praalwagens en zo’n 40 loopgroepen staat er ook dit jaar weer een fantastische optocht klaar. Zo’n 2000 deelnemers lopen in deze optocht mee en hebben over het algemeen maanden aan voorbereiding in hun creatie verwerkt. De deelnemers worden door een deskundige jury gejureerd. De prijsuitreiking van de optocht vindt op zondag 11 februari plaats in de feesttent op het Dr. Mansholt complex.

 

After-party optocht met Nieuw Grand Café Black Jack feesttent

Aansluitend aan de optocht gaat het feest verder in het feesttentencomplex op het Dr. Mansholtpark in Ter Apel. De Kloosterwiekers zullen in het carnavalsweekend dit jaar niet 2, maar liefst 3 feesttenten plaatsen. Op speciaal verzoek van vele (iets oudere) carnavalsvierders, die iets dergelijks missen tijdens het carnaval in Ter Apel, is dit initiatief genomen. Deze extra feesttent wordt geheel ingericht als een volwaardige 'kroeg'. Ideaal voor de carnavalsvierders die op zaterdag 10 februari meteen na de optocht hun carnavalsfeest willen vieren vanaf 16:00 uur tot in de kleine uurtjes. Een keur aan artiesten zullen in deze 'kroeg' verschijnen. DJ Bert Bakema is de eerste van deze line-up die we bekend kunnen maken.

 

De toegang voor deze Black Jack tent is alleen voor 18+ en de entree voor deze tent is € 10,-. Toegangskaarten voor deze extra tent zijn aan de "deur" te verkrijgen.

 

Carnavalsbal

Op zaterdagavond vanaf 21:00 uur staat het grote carnavalsbal van de Kloosterwiekers op de agenda. Een grandioos carnavalsfeest, voor jong en oud, waarbij iedereen  ongetwijfeld verkleed zal verschijnen. Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd geweldige artiesten te kunnen presenteren die gegarandeerd het spreekwoordelijk dak van de tent zullen spelen. Zo zullen o.a. de band Melrose, de Dikdakkers en DJ Hermen hun opwachting maken. Ook dit jaar hebben de bezoekers de keuze uit twee “feestzalen”. De toegangsprijs is € 10,-. Hiervoor zijn in voorverkoop toegangskaarten verkrijgbaar op zaterdag 10 februari van 11:00 tot 15:00 uur bij de kassa-wagen op de parkeerplaats van het voormalige Tuntlerhuis aan de Havenstraat in Ter Apel. Ook aan de deur van de feesttent zijn vanaf 19:00 uur entreebewijzen verkrijgbaar. Let op; ID-verplicht!!!

 

Kindercarnaval

Zondagmiddag 11 februari zal om 14:00 uur een geweldig kindercarnaval worden georganiseerd in het feesttentencomplex op het Dr. Mansholtpark in Ter Apel. Deze middag staat helemaal in het teken voor de jeugd van basisschoolleeftijd. De Dikdakkers zullen hun Ren Je Rot Show! opvoeren, waarbij al hun populaire hits de revue zullen passeren. Ook zal hier de prijsuitreiking van de kinderloopgroepen van de optocht plaats vinden. En uiteraard zullen ook de Kloosterwiekers in polonaise met kids, ouders en opa’s & oma’s een feestje bouwen. (toegang = gratis)

 

Carnavalsfeest met prijsuitreiking optocht

Om het carnaval op ’t Klooster en de Wieke in stijl af te sluiten wordt op zondagavond 11 februari nogmaals vanaf 21:00 uur een geweldig carnavalsfeest gehouden, deze avond zal volledig in het teken staan van de zinderende prijsuitreiking van de loopgroepen en praalwagens van de optocht. One, Two, Trio, Feestband Moeflons en DJ Hermen zullen de muzikale omlijsting verzorgen. (toegang = gratis)

 

Maandag 12 februari zullen de Kloosterwiekers deelnemen met hun prinsenwagen aan de Rosenmontagoptocht van de naburige Grenzland Carnavalsverein in Rutenbrock.

 

Op dinsdag 13 februari wordt het carnavalsseizoen 2017-2018 dan afgesloten door met alle leden van CV De Kloosterwiekers, zoals de traditie het betaamd, een haring te eten en nog eens de gebeurtenissen van de afgelopen dagen te laten passeren.

 

Het volledige programma van de komende carnavalsdagen is terug te vinden op de website van C.V. De Kloosterwiekers; www.kloosterwiekers.nl

 

Was getekend, met een drievoudig alaaf.

 

Robert Dreier & Bas Peters

 

Voor meer informatie over de Kloosterwiekers kunt u contact met ons opnemen.

 

 

 

 

 

 

 

Resterende activiteitenagenda Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers 2018

Donderdag    08 februari    Bezorgen fruitbakjes zieken en bejaarden

Vrijdag         09 februari    Carnaval op de basisscholen in Ter Apel

Zaterdag       10 februari    Grootse carnavalsoptocht van Noord Nederland (14:00 uur)

Zaterdag       10 februari    Groots Carnavalsbal (feesttentencomplex Dr. Mansholtpark)

Zondag         11 februari    Kindercarnaval (feesttentencomplex Dr. Mansholtpark)

Zondag         11 februari    Prijsuitreiking optocht (feesttentencomplex Dr. Mansholtpark)

Maandag       12 februari    Rosenmontagviering met optocht GCV in Rutenbrock

 

 

 

 

 

 

 

19 februari 2017

 

Betreft :      Carnaval op ’t Klooster en de Wieke

 

Beste perslui,

 Deze week is het dan zover, na twee zeer succesvolle buutavonden, afgelopen weekend in residentie Het Boschhuis in Ter Apel, start het echte carnavalsfeest. Na de sleuteloverhandiging en daarmee de overdracht van het tijdelijk gezag door burgemeester Kompier aan Prins Marc de 1e van carnvalsvereniging De Kloosterwiekers gaat Ter Apel de komende dagen door het leven als ’t Klooster en de Wieke’.

De komende dagen staat het carnavalsgekke dorp bol van de activiteiten. Zo zullen op donderdag 23 februari alle ouderen vanaf 80 jaar en zieken worden bezocht door leden van de Kloosterwiekers of haar riddergarde en worden verrast met een fruitbakje vol lekkernijen. Vrijdag 24 februari zullen alle praalwagens van de carnavalsoptocht voor het laatst tijdens de bouwperiode bezocht worden en zullen ze hun startnummer krijgen uitgereikt. Een laatste inspectie op gebied van de veiligheidseisen maakt tevens onderdeel uit van dit bezoek.

Zaterdag 25 februari staat in het teken van de gezelligste, meest sfeervolle, maar wellicht ook wel weer de grootste carnavalsoptocht van het Noorden. Met maar liefst 40 loopgroepen en ruim 60 praalwagens zal er ook dit jaar weer een zeer lange en bonte stoet door de straten van Ter Apel trekken. Vanaf 13:45 uur zal de optocht, na het startsein van Prins Marc de 1e, geassisteerd door Burgemeester Kompier, in beweging komen. Gestart wordt er vanaf de Havenstraat, waarna de Viaductstraat, Hoofdstraat en Stationstraat worden aangedaan. Na de optocht zal het feest worden voortgezet in het feesttentencomplex op het evenemententerrein van het Dr. Mansholtpark, voor zowel jong als oud.

Zaterdagavond 25 februari is dan vanaf 21:00 uur het grote carnavalsbal met medewerking van vele diverse artiesten in hetzelfde feesttentencomplex.

Zondag 26 februari staat in het teken van bezoek door Prins en Vorst aan Ter Apelers in verzorgings- en ziekenhuizen in de wijde regio. Dit alles onder het motto dat wanneer men niet in staat is het carnaval te bezoeken, het carnaval naar de mensen toekomt.

’s Middag vindt in het tentencomplex dan het grote kindercarnaval plaats. De Rene Karst kindershow zorgt voor een spetterend programma waarbij alle ruimte is voor de kleintjes om carnaval te vieren met de raad van elf.

Voor de deelnemers van de optocht loopt de spanning op naar het moment van de prijsuitreiking, zondagavond vanaf 21:00 uur in de feesttent. Hier zal tijdens een groot carnavalsfeest bekend worden gemaakt welke loopgroepen en praalwagens er met de felbegeerde titels en prijzen vandoor gaan.

Maandag 27 februari zullen de Kloosterwiekers deelnemen met hun prinsenwagen aan de Rosenmontagoptocht van de naburige Grenzland Carnavalsverein in Rutenbrock.

Op dinsdag 28 februari wordt het carnavalsseizoen 2016-2017 dan afgesloten door met alle leden van CV De Kloosterwiekers, zoals de traditie het betaamd, een haring te eten en nog eens de gebeurtenissen van de afgelopen dagen te laten passeren.

Het volledige programma van de komende carnavalsdagen is terug te vinden op de website van C.V. De Kloosterwiekers; www.kloosterwiekers.nl

 

Was getekend, met een drievoudig alaaf.

 

Robert Dreier & Bas Peters

 

Voor meer informatie over de Kloosterwiekers kunt u contact met ons opnemen.

 

Resterende activiteitenagenda Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers 2017

        

Donderdag    23 februari    Bezorgen fruitbakjes zieken en bejaarden

Zaterdag       25 februari    Grootste carnavalsoptocht van Noord Nederland (13:45 uur)

Zaterdag       25 februari    Groots Carnavalsbal (feesttentencomplex Dr. Mansholtpark)

Zondag         26 februari    Kindercarnaval (feesttentencomplex Dr. Mansholtpark)

Zondag         26 februari    Prijsuitreiking optocht (feesttentencomplex Dr. Mansholtpark)

Maandag       27 februari    Rosenmontagviering met optocht GCV in Rutenbrock

 

 

 

 --------------------------------

 

 21-01-2017

Jan Kruit de nieuwe ridder in de orde van de Kloosterkoe van CV De Kloosterwiekers

’T KLOOSTER & DE WIEKE – Ook dit jaar hebben de leden van Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers besloten een inwoner van Ter Apel te ridderen. Jan Kruit is als nieuwe ridder in de orde van de Kloosterkoe geslagen door Prins Marc de 1e.

Gisteravond werd Jan Kruit voor al zijn verdiensten die hij in achterliggende jaren voor de Ter Apeler gemeenschap heeft ontplooid tot ridder in de orde van de Kloosterkoe geslagen. Deze traditionele onderscheiding, die jaarlijks tijdens de zogenaamde ridderavondwordt uitgereikt door carnavalsvereniging De Kloosterwiekers, vond gisteravond in het Boschhuis in Ter Apel plaats.

Deze riddering zegt dat Jan zeer wordt gewaardeerd voor hetgeen hij voor zijn leefomgeving heeft gedaan en voor zijn inspanningen voor de bevolking van het Klooster en de Wieke. Het is dus een soort Koninklijke Onderscheiding van alle inwoners van ’t Klooster en de Wieke voor een zeer actieve man die altijd klaar staat voor een ander. Met recht een bezige bij!

Jan vervult sinds vele jaren een voortrekkersrol in de kweek van zogenaamde Carnica bijen. Dit is een zachtaardig bijenras, waarvoor op een speciale manier koninginnen worden geteeld teneinde raszuiverheid te behouden. En Jan speelt een voorname rol in de preventie en bestrijding van ziekten die kunnen voorkomen onder bijenvolken. De grootste bedreiging voor de bijenteelt komt vanuit milieuaspecten (bestrijdingsmiddelen). De ernst daarvan reikt verder dan alleen het niet verkrijgen van honing wanneer er geen bijenvolken meer zouden zijn. Voor bloei en groei van heel veel planten is deze flora via de bestuiving voor 80% afhankelijk van bijensoorten en bij afwezigheid zal dat grote gevolgen hebben voor onze voedselproductie. Goed dat een man als Jan op nationaal niveau input verschaft waar wetenschappers eventueel iets mee kunnen om tot een oplossing te komen. Jan wordt door velen geziene als de topimker van Noord Nederland.

Vanaf 1978 werkt Jan bij de Avebe als ICT’er. Daarnaast was hij ook altijd vrijwilliger bij de bedrijfsbrandweer van de Avebe. Inmiddels is Jan commandant van diezelfde bedrijfsbrandweer. Jan is een sociaal actief mens. Binnen de imkervereniging doet hij bijna alles, voorzitter, secretaris, de website. Jan is erelid van de landelijke vereniging, zit in het ziektebestrijdingteam, is honingkeurmeester en zit ook nog in het Duitse Wesuwe in het bestuur van een imkervereniging.

Daarnaast zijn Jan en zijn Marga 15 jaar gastgezin geweest voor de dansers van het SIVO festival in Odoorn. Ook is Jan actief binnen de jaarmarktcommissie van de Boeskoolmarkt. En tenslotte is hij al jaren als vrijwilliger actief bij het brandweerteam van de Noord Nederlandse Ovalracing.

De Kloosterwiekers hebben besloten Jan Kruit te ridderen en op te nemen in de voor hun zo bijzondere Riddergarde van het Klooster en de Wieke. Zijne Hoogheid Prins Marc de Eerste heeft Jan tot ridder in de Orde van de Kloosterkoe mogen slaan. Zoals de traditie betaamt krijgen ook de leden van de riddergarde hun eigen bijnaam, Jan Kruit zal in carnavalstijd door het leven gaan als; Zijne Excellentie “De Kloostermop”.

De Kloosterwiekers gaan zich opmaken voor een geweldig aanstaand carnavalsfeest. Voorafgaand aan het carnavalsweekend zal op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari de traditionele buutavonden worden gehouden in residentie Het Boschhuis. Deze carnavaleske avonden waarin de daden van vele Ter Apelers, notabelen, middenstanders en regionale politici op ludieke wijze op de hak worden genomen, zijn al jaren een groot succes. Ook dit jaar zullen de buutreedners met scherpe tong de gebeurtenissen van het afgelopen jaren op een humoristische wijze de revue laten passeren. Zij zullen worden afgewisseld met diverse carnavalskrakers om alvast in de stemming te komen voor het grote carnavalsfeest. Gezamenlijk zullen zij residentie het Boschhuis weer laten kolken.

Kaarten voor de buutavonden zijn te bestellen bij de ceremoniemeester van De Kloosterwiekers; Wim Eilert, 06-10036397 (na 18:00 uur). Daarnaast zijn buutkaarten voor vrijdag 17 februari te koop bij de volgende ondernemers in Ter Apel; Jumbo Stuulen, Drogisterij Van der Tuuk en Echte Bakker Bos en in Musselkanaal bij Visboetiek Hendrik & Fiona.

 

 

 

9 januari 2016

P.R. Commissie
C.V. De Kloosterwiekers

robert.dreier@stenden.com
baspeters11@gmail.com

Robert Dreier Tel. 06 403 868 27
Bas Peters Tel. 06 285 280 16

Betreft: Voorbereidingen carnaval 2016 in volle gang bij CV De Kloosterwiekers

Beste perslui,

Het jaar 2016 is nog maar net van start, Ter Apel maakt zich echter al op voor het volgende feest. Zoals bekend is dit jaar het carnavalsweekend op 6 en 7 februari a.s. De activiteiten van Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers zullen Ter Apel, dat dan door het leven gaat als ’t Klooster & De Wieke, weer op zijn grondvesten doen schudden. Prins Alko І & Vorst Robert І zullen met hun raad van elf voorop gaan in het feestgedruis.

Voorafgaand aan het carnavalsweekend zullen op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari de traditionele buutavonden worden gehouden in residentie Het Boschhuis. Deze carnavaleske avonden waarin de daden van vele Ter Apelers, notabelen, middenstanders en regionale politici op ludieke wijze op de hak worden genomen zijn al jaren een groot succes. Ook dit jaren zullen de buutreedners met scherpe tong de gebeurtenissen van het afgelopen jaren op een humoristische wijze de revue laten passeren. Zij zullen worden afgewisseld met diverse carnavalskrakers om alvast in de stemming te komen voor het grote carnavalsfeest. Gezamenlijk zullen zij residentie het Boschhuis weer laten kolken. Kaarten voor de buutavonden zijn te bestellen bij de ceremoniemeester van De Kloosterwiekers; Wim Eilert, 06-10036397 (na 18:00 uur) voor zaterdag 30 januari is inmiddels een wachtlijst. Daarnaast zijn buutkaarten voor vrijdag 29 januari te koop bij de volgende ondernemers in Ter Apel; Jumbo Stuulen, Drogisterij Van der Tuuk en Bakkerij Bos en in Musselkanaal bij Visboetiek Hendrik & Fiona.

Op zaterdag 6 februari zal de grootste carnavalsoptocht van Noord Nederland weer door de straten van ’t Klooster en De Wieke trekken. In drie categorieën kan men aan de optocht deelnemen, praalwagens (gemotoriseerde voertuigen), loopgroepen en kinderloopgroepen (minstens helft van deelnemers bestaande uit kinderen van basisschoolleeftijd). Naast de reguliere prijzen door de vakjury en de publieksprijs zal ook dit jaar weer een aanmoedigingsprijs aangeboden worden aan de meest verrassende of beste nieuwe deelnemers aan de optocht. D aanmeldtermijn voor de categorieën praalwagens en loopgroepen is inmiddels verstreken. Kinderloopgroepen die nog willen deelnemen kunnen zich aanmelden via; optocht@kloosterwiekers.nl.

Op het evenemententerrein van het Dr. Mansholtpark in Ter Apel zal weer een tentencomplex verrijzen waarin op zaterdagavond 6 februari het grote carnavalsbal wordt gehouden, op zondag 7 februari vindt hier het kindercarnaval plaatst en zal ’s avond de prijsuitreiking van de carnavalsoptocht plaats vinden.

Uiteraard worden er naast bovengenoemde evenementen nog vele andere activiteiten georganiseerd. Een overzicht hiervan is hieronder in de agenda terug te vinden.

Was getekend, met een drievoudig alaaf.

Robert Dreier
06 40386827
robert.dreier@stenden.com

Voor meer informatie over Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers en haar activiteiten staan wij u graag te woord.


Kijk ook eens op: www.kloosterwiekers.nl of www.facebook.com/kloosterwiekers


Zaterdag 16 januari Ridderavond (Boschhuis Ter Apel)
Zondag 24 januari Dansmarieke festival (Hotel Van der Valk Emmen)
Zondag 24 januari Carnaval met Humanitas (Bonifatiusschool)
Vrijdag 29 januari Buutavond 1 (Boschhuis Ter Apel)
Zaterdag 30 januari Carnaval met de jeugd van toen in het Kloosterheerd
Zaterdag 30 januari Buutavond 2 (Boschhuis Ter Apel)
Donderdag 04 februari Bezorgen fruitbakjes zieken en bejaarden
Vrijdag 05 februari Carnaval op en met de Ter Apeler basisscholen
Zaterdag 06 februari Grootste carnavalsoptocht van Noord Nederland
Zaterdag 06 februari Groots Carnavalsbal (tentencomplex Dr. Mansholtpark)
Zondag 07 februari Kindercarnaval (tentencomplex Dr. Mansholtpark)
Zondag 07 februari Prijsuitreiking optocht (tentencomplex Dr. Mansholtpark)
Maandag 08 februari Rosenmontagviering met optocht GCV in Rutenbrock

 

 

 

 

-----------------------------------------------

15 november 2015

 

Betreft : Narrenbal der Kloosterwiekers

Onlangs geïnstalleerde Prins Alko de 1e opent nieuw carnavalsseizoen met Narrenbal op ’t Klooster & De Wieke

Ter Apel- Op zaterdag 21 november a.s. zal het eerste feest van het nieuwe carnavalsseizoen 2015-2016 worden gehouden door Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers in Ter Apel.

Onder aanvoering van nieuwbakken Prins Alko de eerste, zijn Vorst Robert de eerste, die op 11 november jl. zijn geïnstalleerd door burgemeester Kompier, hun raad van elf en de dansmariekes zal in samenwerking met residentie Café Full House in Ter Apel de aftrap van het carnavalsseizoen uitbundig worden gevierd.

Traditioneel is dit het moment waarop vele deelnemers aan de grootste carnavalsoptocht van Noord Nederland starten met de voorbereidingen van hun deelname. Het is dan ook niet voor niets dat vooral praalwagenbouwers, loopgroepen en overige enthousiaste carnavalisten elkaar deze avond ontmoeten en elkaar bijpraten over hun plannen voor de optocht van 2016.

Ook is het de gelegenheid om kennis te maken met de onlangs geïnstalleerde prins, vorst en hun raad van elf. Kortom een avond die de echte carnavalsvierders niet mogen missen in de opmaat naar het carnavalsfeest in februari.

Het Narrenbal wordt zaterdag 21 november a.s. gehouden in residentie, Café Full House aan de Stationstraat 53 in Ter Apel. Vanaf 21:30 uur is de zaal geopend en tot 24:00 uur is de entree gratis, daarna is de toegang slechts € 3,00 . Voor de bezoekers wordt maar liefst € 500,- prijzengeld beschikbaar gesteld. De best verklede individu en groep maken namelijk beiden kans op een prijs van € 250,-. DJ Maarten zal zorgen dat tot in de kleine uurtjes de carnavalskrakers niet zullen ontbreken.

Was getekend, met een drievoudig alaaf.

Robert Dreier (06 40386827)
CV De Kloosterwiekers

Kijk ook eens op: www.kloosterwiekers.nl of www.facebook.com/kloosterwiekers

Agenda Carnavalsseizoen 2015/2016

Zaterdag 21 november Narrenbal (Café Full House)
Zondag 24 januari Carnaval met Humanitas (Bonifatius)
Vrijdag 29 januari Buutavond 1 (Hotel Boschhuis)
Zaterdag 30 januari Carnaval met de jeugd van toen (Kloosterheerd)
Zaterdag 30 januari Buutavond 2 (Hotel Boschhuis)
Donderdag 04 februari Fruitbakjes uitdelen voor zieken & bejaarden
Vrijdag 05 februari Carnaval op de basisscholen
Zaterdag 06 februari Optocht & carnavalsbal
Zondag 07 februari Kindercarnaval en prijsuitreiking optocht
Maandag 08 februari Rosenmontag Rutenbrock

 

 

 

Volg ons op Twitter