Kloosterwiekers

Media

Kloosterwiekers media

 

Ter Apel op 2 & 3 maart in de ban van het Carnaval...

Wat is er allemaal te beleven tijdens het carnavalsweekend op ’t Klooster en De Wieke in het weekend van 2 en 3 maart a.s.

54e Optocht op ’t Klooster & De Wieke
Op zaterdag 2 maart gaat om 14:00 uur voorde 54ekeer de grootse optocht door het centrum van Ter Apel. De start zal op de Havenstraat worden gegeven door Prins Marc de 1e en Burgemeester Jaap Velema, in het bijzijn van het college. Met 60 praalwagens en zo’n 40 loopgroepen staat er een fantastische optocht klaar. Zo’n 2000 deelnemers lopen in deze optocht mee en hebben over het algemeen maanden aan voorbereiding in hun creatie verwerkt. De deelnemers worden door een deskundige gejureerd. De prijsuitreiking van de optocht vindt op zondag 3 maart plaats in de feesttent op het festivalterrein aan het Dr. Mansholt complex.

After-party optocht in Grand Café Black Jack feesttent en grote feesttent
Aansluitend aan de optocht gaat het feest verder op het festivalterrein aan het Dr. Mansholtpark in Ter Apel. De Kloosterwiekers zullen in het carnavalsweekend dit jaar ook niet 2, maar liefst 3 feesttenten plaatsen. Op speciaal verzoek van vele (iets oudere) carnavalsvierders, die iets dergelijks missen tijdens het carnaval in Ter Apel, is dit initiatief na het succes van afgelopen jaar opnieuw genomen. Deze extra feesttent wordt dit jaar ook weer geheel ingericht als een volwaardige 'kroeg'. Ideaal voor de carnavalsvierders die op zaterdag 2 maart meteen na de optocht hun carnavalsfeest willen vieren vanaf 16:00 uur tot in de kleine uurtjes. Een keur aan artiesten zullen in deze 'kroeg' verschijnen. Het duo Eikens & Warta zal hier in ieder geval het ‘dak eraf’ spelen. De toegang voor deze Black Jack tent is alleen voor 18+ en de entree voor deze tent is € 12,50. Toegangskaarten voor deze extra tent zijn aan de "deur" te verkrijgen.

Carnavalsbal
Op zaterdagavond vanaf 21:00 uur staat het grote carnavalsbal van de Kloosterwiekers op de agenda. Een grandioos carnavalsfeest, voor jong en oud, waarbij iedereen verkleed zal verschijnen. Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd geweldige artiesten te kunnen presenteren die gegarandeerd het spreekwoordelijke dak van de feesttenten zullen spelen. Zo zullen o.a. de band EPIC!, de Dikdakkers, Chris de Roo, Lesley Williams (André Hazesimitator), DJ Kevin en DJ Hermen hun opwachting maken. Ook dit jaar hebben de bezoekers de keuze uit twee “feestzalen” in de grote feesttent. Ook de Black Jack tent is in de avond nog toegankelijk. De toegangsprijs voor het gehele festivalterrein is € 12,50. Hiervoor zijn in voorverkoop toegangskaarten verkrijgbaar op zaterdag 2 maart van 11:00 tot 15:00 uur bij de kassa-wagen op de parkeerplaats bij het kindercentrum RZijn (Nederveen Cappelstraat 4). Ook bij de entree van het festivalterrein bij de feesttenten zijn vanaf 19:00 uur entreebewijzen verkrijgbaar. Let op; ID-verplicht en op=op!!!

Kindercarnaval
Zondagmiddag 3 maart zal om 14:00 uur een geweldig kindercarnaval worden georganiseerd in de feesttent op het festivalterrein van het Dr. Mansholtpark in Ter Apel. Deze middag staat helemaal in het teken voor de jeugd van basisschoolleeftijd. Dit jaar zullen diverse artiesten verschillende acts opvoeren. Zo zal er een DJ aanwezig zijn, Clown Peter en tenslotte zal William van de populaire band Mooi Wark met zijn gitaar langs komen. Ook zal hier de prijsuitreiking van de kinderloopgroepen van de optocht plaats vinden en dit jaar hebben we ook prijzen beschikbaar voor de kids met de leukste en meest originele outfits. En uiteraard zullen ook de Kloosterwiekers in polonaise met kids, ouders en opa’s & oma’s een feestje bouwen. (toegang = gratis)

Carnavalsfeest met prijsuitreiking optocht
Om het carnaval op ’t Klooster en de Wieke in stijl af te sluiten wordt op zondagavond 3 maart nogmaals vanaf 21:00 uur een geweldig carnavalsfeest gehouden, deze avond zal volledig in het teken zijn van de zinderende prijsuitreiking van de loopgroepen en praalwagens van de optocht. Feestband Moeflons, de Zware Jongens en DJ Hermen zullen de muzikale omlijsting verzorgen. (toegang = gratis) Voor meer informatie over bovenstaande evenementen en activiteiten zie; www.kloosterwiekers.nl

Belangrijke informatie over de carnavalsfeesten op het festivalterrein op het Dr. Mansholtpark:
- Het festivalterrein met de verschillende feesttenten op het Dr. Mansholtpark is dit jaar slechts via één ingang toegankelijk. Deze bevindt zich aan de Havenstraatzijde. Het hele terrein is verder afgesloten. Ook de toegangsweg naar het Dr. Mansholtpark vanaf de RSG Ter Apel is niet toegankelijk, deze dient het gehele carnavalsweekend als eventuele calamiteitenroute voor de hulpdiensten. Denk om onze en uw eigen veiligheid en draag er zorg voor dat deze weg ook daadwerkelijk vrij blijft.
-Toegangskaarten voor het carnavalsbal in de feesttent op zaterdag 2 maart zijn in de voorverkoop verkrijgbaar (uitsluitend op vertoon ID-bewijs), op zaterdag 2 maart van 11:00 tot 15:00 uur bij de kassa-wagen op de parkeerplaats bij het kindercentrum RZijn (Nederveen Cappelstraat 4)
-Toegangskaarten voor de Black Jack feesttent(zaterdag 2 maart)zijn uitsluitend aan de deur verkrijgbaar vanaf 16:00 uur.
-Zaterdagavond 2 maart, vanaf 19:00 uur zijn er aan de poort van het festivalterrein op het Dr. Mansholtpark toegangskaarten verkrijgbaar voor het carnavalsbal dat om 21:00 uur zal starten.
-De entree, garderobe, muntverkoop en EHBO worden gesitueerd op het festivalterrein, buiten de feesttenten om de logistiek te verbeteren en daarmee de wachttijden zo kort mogelijk te maken.

 

 

Volg ons op Twitter